Gestaltning i Kvartetten

Cykellounge och cykel-SPA

På uppdrag av Wihlborgs fastigheter skapar vi en cykellounge med ett cykel-SPA som ska locka hyresgästerna i fastigheten Kvartetten att välja cykeln framför bilen.

Vi har färgsatt och utformat hela cykelloungen. Där ska man kunna ge sin cykel en välbehövlig behandling i SPA-avdelningen. Undertaket ska tillverkas av olika cykeldelar och sedan målas i en grön färg inspirerad av det välkända cykelmärket Bianchi. På bilden är delar utlagda inför provtillverkning.

I cykelloungen ska även en pampig takkrona hänga, inspirerad av venetianska glaskronor. Vi har skruvat i sär många skrotcyklar och sorterat ut de mest användbara delarna som ska svetsas ihop till en takkrona. På bilden inspekterar Linda Röjås och Jonas Torstensson den påbörjade tillverkningen. Takkronan ska sedan målas i en röd färg.

Cykelundertak_2
Takkrona_1

Kvartetten

Wihlborgs kontorsfastighet Kvartetten ligger i Hyllie i Malmö. Fastigheten är trippelcertifierad (Miljöbyggnad, WELL och Noll CO2). WELL handlar mycket om hur vi mår i fastigheten. Därför har en stor del av det konstnärliga fokuset hamnat på trapphusen och hissarna, de utrymmen som många rör sig i.

Hissarna ska vara trevliga att åka med, även om trappgående är att föredra för hälsans skull. Vi har gestaltat insidan av hissarna och valt bilder som representerar Skåne. Bilder på detta kommer senare.

Utefter en idé av arkitekt Stina Kull på Krook & Tjäder, har vi hjälpt till att ta fram de amorfa glaslamporna som ska hänga i atriet. De första proverna blåstes i somras. De innehåller minst en tredjedel återvunnet glas och tillverkas med förnybar energi. På bilden är de första proverna uppackade för att val och placering av ljuskälla inuti lamporna ska testas.

Vi har även hjälpt till att ta fram en konstnär, Malin Sparrvardt, Korallpionen, från konstnärskollektivet Streetcorner, som har fått skissa förslag på muralmålningar inne i den höga kontorsfastigheten. Det utvalda förslaget är klematis och kaprifol som slingrar sig upp genom fastigheten från källarvåningen, på var sida inne i det sex våningar höga atriet och de båda trapphusen. Bilderna visar pågående arbete fotograferat av Malin Sparrvardt.