Känslan av SIWI

Reception och utsmyckning i lounge

När Stockholm International Water Institute (SIWI) flyttade till nya lokaler blev vi inkopplade. Inredare och möbelleverantörer var redan på plats när vi fick möjlighet att ta hand om "pricken över i". Vi fick i uppdrag att bidra till att SIWIs vision och verksamhet, att värna om vårt dricksvatten på jorden, visualiserades för besökarna. 

SIWI har fått ett konceptförslag för flera olika utsmyckningar i lokalerna. De kommer nu att växa in i lokalerna successivt. Utifrån konceptförslaget växer profileringen i lokalen fram, i en långsiktig plan.

Först ut att förverkligas blev ett regnmoln i loungen.

Vattendroppar
Launge ej matta

A water wise world

SIWI är en kunskapsorganisation som hjälper till att sprida kunskap om vatten. Varje år delar de ut Stockholm Water Prize som anses vara världens finaste vattenpris. Priset instiftades samtidigt som vi hade vattenfestivalen i Stockholm för första gången, 1991, och har delats ut sedan dess.

”Torstensson Art & Design arbetade utifrån den vision om resultatet vi förmedlade och lade under processen fram ett antal förslag och förbättringar som kompletterade det grundförslag vi arbetade med. Slutresultatet blev ett hållbart och tilltalande funktionellt konstverk. Tack för hjälpen!”

Björn Druse, Managing Director

Stockholm International Water Institute

Förslag på ytanvändning

Genom projektet lämnades också ett förslag till ny placering av reception och serveringsyta. 

SIWI behövde kunna servera kaffe i receptionen, utan att stänga av flödet av människor. Vi kom med förslaget att placera receptionen på motsatt sida från loungen och bygga en ny vägg med kaffemaskinen på andra sidan. På så sätt bevarades en bred yta att kunna förflytta sig på och känslan av det fria flödet kunde säkerställas.