NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

Bakgrund: När Näringslivets Miljöchefer, NMC, firade 20-årsjubileum passade de på att byta namn till NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv. Namnbytet var en viktig del då fokus sista åren varit på hållbarhet med en öppenhet för att skapa kontaktytor för flera olika roller i företagen. Nu arbetar även namnet med samma fokus som föreningen.


Uppdraget: Att visualisera denna förändring med en uppdaterad logotyp, en ny grafisk profil (visitkort, vepor, middagsprogram, nyhetsbrev, diplom mm), en ansiktslyftning av den befintliga hemsidan och, kanske det viktigaste, hur NMC kan visualiseras i sin digitala kommunikation. Den grafiska profilen innehåller en långsiktig plan för bildmanér.


Torstenssons historia med NMC går tillbaka till 1999 då vi designade NMCs pris för Hållbart Ledarskap. Det är ett vandringspris tillverkat i återvunnet glas och varje vinnare får behålla ett pris i form av en tavla. Året till ära fick tavlan och diplomet en visuell uppdatering.


”Vi är väldigt nöjda över slutresultatet och vår nya grafiska profil! Linda Röjås Söderman var verkligen ett bra stöd genom hela processen från idé till färdig produkt. Hon förstod vår förenings förutsättningar och behov och tog ett helhetsgrepp vilket skapade en röd tråd och en enhetlig stil rakt igenom. Hon såg inte endast till det estetiska utan vägde även in funktion så att vi enkelt skulle kunna använda den grafiska profilen i vårt dagliga arbete t.ex. i mail, på hemsidan och i nyhetsbrev. Vi har fått en ny, modern och funktionell grafisk profil vilket verkligen har gett vår förening ett lyft.”
Lovisa Lönegren, Projektledare, NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv


"När Torstensson fick uppdraget av oss var det först tänkt som ett litet ansiktslyft. Men jag såg så mycket mera, vilket även Torstensson gjorde och bidrog till. Det är härligt att få se hur NMC har förnyats genom den grafiska profilen och ändå lyckats bibehålla och återspegla NMC:s historia. Roligast är att jag, mina kollegor och ordföranden har fått vara en del av förändringsarbetet. Arbetet har utförts med fingertoppskänsla, lyhördhet och förståelse och vi har fått en profil som vi är väldigt nöjda och vill fortsätta att jobba med. Jag kan starkt rekommendera Torstensson."
Lena Ander, generalsekreterare, NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

Torstensson Art & Design, 08 - 765 35 90, info@torstensson.se, Mosstorpsvägen 18, 181 56 Lidingö
© 2021, alla rättigheter tillhör Torstensson. Webb av Sphinxly. CMS easyweb.