Årets bok

Bokens betydelse

Statyetten skulle dels vara ett konstverk och dels spegla den skapandeprocess och kreativitet som finns i författarskapet av en berättelse. Vi valde att fokusera på de minsta beståndsdelarna i boken, bokstäverna, och hur de faller på plats när berättelsen byggs. Resultatet blev ett bokstavstorn.

Bonniers Bokklubbar har instiftat litteraturpriset Årets Bok. Syftet med priset är att lyfta fram bokens betydelse i samhället. Priset går inte primärt till författaren utan till boken i sig. Priset delades ut för första gången på Bokmässan i Göteborg 2016.

Statyetten tilldelades såväl segrande författare som utgivande förlag.

schuulman
8464dc3fba41a51b_org

Fakta

Statyetterna är unika då de är tillverkade för hand. Vi ser till att de får en lämplig tyngd som både ger den rätta känslan vid prisutdelningen och är lagom att bära med sig hem efteråt.

"Tanken var att statyetten skulle vara kreativ och symbolisera skapandeprocessen i författarskapet. Vi ville att statyetten skulle vara ett konstverk som belönar ett annat konstverk, nämligen boken. Vi är oerhört nöjda med resultatet och Torstensson har varit oerhört proffsiga genom hela processen. Knivskarpa förslag, mycket flexibla och en fröjd att arbeta med!"

Johanna Axiander, marknadschef

Bonniers Bokklubbar.