Dungen i Torsplan 2

En naturlig mötesplats

NCC Property Development ville få en naturlig mötesplats i Ljusgården i Torsplan 2. Ljusgården var strikt och behövde något som mjukade upp. Resultatet blev en ljussatt träddunge med en sittbänk, allt tillverkat av FSC-märkt trä.

Under kronornas skydd kan man slå sig ner på bänken som slingrar sig fram mellan träden. Syftet med skulpturen var att skapa en plats där förbipasserande får en anledning att stanna. En lugn och trygg plats som både kan ge avskildhet uppåt i den sju våningar höga innegården, men också ge en känsla av att vara ute genom att trädkronornas ljussättning skapar en illusion av att solen når ner i ljusgården.

Torsplan2_entre
Dungen_Torsplan_besökare

Platsens betydelse

I dagens vardag med högt tempo är det extra värdefullt att utforma platser där människor bara vill vara och kanske dessutom få en stunds reflektionstid.

"Det känns kul att vi tillsammans med Torstensson har lyckats skapa en inspirerande mötesplats. Att konstverket därtill är multifunktionellt är extra roligt. Det passar bra in i huset som har en toppmodern standard och allra högsta miljöprofil. Vi hoppas och tror att husets boende, kunder och besökare kommer att uppskatta skogsdungen."

Henrik Bauer, fastighetsutvecklare

NCC Property Development.