Eezyflow

Förpackningsdesign och grafisk form

Vi fick i uppdrag av Eezyflow by Anti-Snore Partner att skapa en logotyp och ta fram den grafiska profilen för deras produkt, en sov- och halskrage. Vi har även designat förpackningen som ska passa lika bra på apoteket som i livsstilsbutiken för sängar. Produkten behöver kunna packas och transporteras i en lätt men ändå hållbar förpackning. Den skall också uppfylla de särskilda miljö- och kvalitetskrav som ställs på en CE-märkt medicinteknisk produkt.

Eezyflow_forpackning
Eesyflow_Produktblad

Målbilden

Den grafiska profilen ska förmedla en känsla av skärgård och frisk luft som är lätt att andas och inbjuder till djupa andetag. Samtidigt är det viktigt att kunskapen bakom produkten kommer fram.


Bruksanvisningen finns i två versioner. En för den svenska marknaden och en för den europeiska marknaden, med översättningar till ytterligare nio europeiska språk.
Bruksanvisningen kombinerar information om produkten med kunskap om snarkning och sömn.

”Jag som grundare av Eezyflow kom i kontakt med Linda på Torstensson i ett väldigt tidigt skede, långt innan bolaget bildades. Linda fångade direkt upp min känsla av det jag vill förmedla; god sömn, ett lugn, bris, hav och klippor. Logotypen önskade jag i form av en fjäder som långsamt rör sig i vinden.
Med denna information som Linda fick genom samtal, en något rolig skiss på en fjäder av mig började hon skapa. Det var som om allt rörde sig framåt steg för steg i ett samförstånd utan krångliga samtal och möten. Det genomgående färdiga materialet har allt jag kunnat önska mig och mer därtill.”

Ann-Christine Krook

VD, Grundare av Eezyflow