Inredning i Maria kyrka

Ett modernt kök att trivas i

Maria kyrka i Järfälla församling behövde ett uppdaterat kök. Personalen fick ett modernt storkök med avtvättningsbart golv, ett mellankök för tillfällen när lokalen hyrs ut, ett bra diskrum samt en cafédisk ute i församlingsrummet.

Mariakyrkan0637_Storkok
Mariakyrkan_Farg

Historik

Maria kyrka ligger i Jakobsberg i Stockholms län. Om- och tillbyggnaden av Maria kyrka med församlingslokaler invigdes 1981 och var ritad av Jonas Torstenssons pappa Lars Olof Torstensson. Lars Olof ritade också mycket av interiören i kyrkan.

Köket, som ligger mot norr, upplevdes som mörkt. På flera ställen finns därför belysning som för tankarna till takfönster och på väggarna är det vitt kakel med olika glans.

Vi ville också föra in känslan av omsorg om personalen. De ställer upp för alla oss andra och behöver känna sig omhändertagna av köket och kyrkan. Det ska vara en trevlig plats att förbereda dop, bröllop, begravningar och kyrkkaffe på.

Färgerna är mjuka och lugnande. Det finns små detaljer som bidrar till känslan av att någon har brytt sig. Golvet är i en dov grön ton och olika toner och strukturer återkommer i köksskåp, på väggar och i cafédisken.