NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

Grafisk formgivning pga ändrat fokus

Vi fick i uppdrag att visualisera föreningens förändring från att ha vänt sig endast till miljöchefer till att vända sig till alla som vill skapa ett hållbart näringsliv. Vi uppdaterade logotypen, skapade en ny grafisk profil (visitkort, vepor, middagsprogram, nyhetsbrev, diplom, bildmanér mm) och redesignade dåvarande hemsida.

NMC Nätverket för hållbart ledarskap delar sedan 1999 ut priset Hållbart Ledarskap. Vandringsstatyetten designade vi 1999. Den fick en ny modernare sockel med plats för flera vinnarnamn. Vi tog också fram en plakett som vinnarna får behålla, inspirerad till utseendet av vandringsstatyetten.

NMC_Hemsida
NMC

Bakgrund

När föreningen Näringslivets Miljöchefer, NMC, firade 20-årsjubileum passade de på att byta namn till NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv.

”Vi är väldigt nöjda över slutresultatet och vår nya grafiska profil! Linda Röjås var verkligen ett bra stöd genom hela processen från idé till färdig produkt. Hon förstod vår förenings förutsättningar och behov och tog ett helhetsgrepp vilket skapade en röd tråd och en enhetlig stil rakt igenom. Hon såg inte endast till det estetiska utan vägde även in funktion så att vi enkelt skulle kunna använda den grafiska profilen i vårt dagliga arbete t.ex. i mail, på hemsidan och i nyhetsbrev. Vi har fått en ny, modern och funktionell grafisk profil vilket verkligen har gett vår förening ett lyft.”

Lovisa Lönegren, Projektledare

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv

"När Torstensson fick uppdraget av oss var det först tänkt som ett litet ansiktslyft. Men jag såg så mycket mera, vilket även Torstensson gjorde och bidrog till. Det är härligt att få se hur NMC har förnyats genom den grafiska profilen och ändå lyckats bibehålla och återspegla NMC:s historia. Roligast är att jag, mina kollegor och ordföranden har fått vara en del av förändringsarbetet. Arbetet har utförts med fingertoppskänsla, lyhördhet och förståelse och vi har fått en profil som vi är väldigt nöjda och vill fortsätta att jobba med. Jag kan starkt rekommendera Torstensson."

Lena Ander, dåvarande generalsekreterare

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv