Nydesignad inredning till privatbostad

När det man vill ha inte finns

Vårt uppdrag har varit att skapa välkomnande platser för umgänge med ljus skandinavisk känsla åt en familj i Schweiz. Sällskapsytorna ska ge möjlighet till mysiga stunder med familjen, plats för släktmiddagar och flexibilitet när huset fylls med vänner, fest och dans. Det framkom tidigt att vissa möbler inte fanns att köpa. Lösningen blev att designa nya möbler i samarbete med finsnickaren Peter Scheu som även tillverkat dem. En tapetserarmästare har skapat skinnklädslar, sittdynor och kuddar i en fantastisk kvalitet.

Vi projektledde från Sverige i tätt samarbete med kund, svenska finsnickare och tapetserare. Vid slutleveransen från Sverige var vi på plats och såg till att allt hamnade på rätt ställe och kunde slutligen överlämna en helt ny inredning och känsla till en mycket nöjd kund som ska fortsätta att inreda med personliga föremål.

"Väldigt värdefullt var att alla i familjen inbjöds att lägga in sina önskemål om utseende och funktion väldig tidigt i processen, och därmed kände sig alla delaktiga. Även om det har varit ett omfattande projekt där vi som kund varit involverade i väldigt många delmoment kände vi att vi kunde slappna av och lita på att koordinationen och planeringen sköttes väl."
Kunden

SMatgrupp092741
Sko¨kssoffa_sta°ende

Önskemålen

Skandinavisk känsla
Ledigt och välkomnande
Hög kvalitet i funktion, design och utförande
Flexibilitet för varierad användning
Gott om plats för familjemåltider
Mycket förvaring
Tomma ytor
Bra belysning

Matplatsen
Kökssoffan är fin sedd från alla vinklar och har ett bekvämt hörn att sitta i. Alla detaljer är omsorgsfullt designade och tillverkade - ryggvinkeln i det mjukt böjda hörnet, benens placering mot dynan och möbelns runda konturer. Köksbordet är även det specialdesignat med centrerade bordsben för att ge fritt spelrum åt de sittandes ben. 

Sideboard med sittplats
Även om det primära syftet är förvaring, så är det sittplatsen man kan krypa upp i som sätter känslan på den här sidan av köket. Här har du bra läsljus utan risken att slå huvudet i hyllan.

Arbetsplats och barplats i ett
Det fanns behov av en datorarbetsplats i köket. I ett hörn ritade vi in en hörnhylla med plats för en datorskärm och ett tillhörande arbetsbord. Arbetsbordet har fått dubbel funktion. Det kan flyttas och även fungera som barbord intill köksön. Pallarna/barstolarna har fått uppgraderad design med nya sitsar och ny färg.

"Helhetskänslan i rummen är harmonisk. Designen av möblerna i kombination med den utmärkta kvalitén på snickeriarbeten och textilier skapar känsla av kvalitet rakt igenom. Belysningen ramar in. Alla i familjen är nöjda och stormtrivs!"

Kunden

Hallmöbel
Hallmöbeln har försetts med stora lådor för att även fungera som extra förvaringsplats. På baksidan sitter belysning som också gör det lite ljusare i trapphuset.

Musikmöbel med förvaring
I det stora vardagsrummet står en musikmöbel utmed väggen. På väggen är det tänkt att familjens foto- och bildvägg ska växa fram. I möbeln finns skräddarsydd plats för musikanläggningen. Bakom de textilklädda dörrarna kommer högtalarna att gömmas undan.

Vardagsrum med plats för många
På mattan i vardagsrummet finns det gott om plats att fylla på med extra sittplatser. Soffan med sina dunplymåer är både skön att sitta i och rymmer hela familjen. De två runda soffborden mjukar upp formen i rummet. I ena hörnet finns en liten läshörna. I vardagsrummet finns också en bänk med extra sittplatser när det är många som är på besök.

"Vardagsrummet bjuder in till att tända en brasa och slänga sig i den bekväma och rymliga soffan."
Kunden

Som vi önskade oss har det skapas utrymme för det vi vill ägna oss åt hemma. Beroende på om man tar sitt morgonkaffe ensam i lugn och ro eller firar ett födelsedagskalas med släkt och vänner finns en passande plats. I köket trivs man vare sig man umgås i mindre eller större grupper, äter eller pysslar med något projekt.

Kunden