Skanskas innovationskaka

Öppnar upp för samtal

Än en gång fick vi glädjen att hitta på ett hållbart och inspirerande gåvokoncept åt Skanska. Skanskas tre ledord Innovation, Hållbarhet och Tillsammans ledde oss fram till lingongrottan, bakad på virvlat dinkelmjöl. Den har monterbesökarna bjudits på i både Umeå och Stockholm i samband med Business Arena, en mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. 

Tack vare receptet på de hållbara lingongrottorna och den snillrika gamla uppfinningen virvelkvarnen kunde samtalet lätt ledas över till grön betong och grön asfalt, vilket Skanska ville prata med besökarna om. Sedan fick de som ville med sig en liten kasse med en folder och ett kg mjöl för att själva vara innovativa med vänner eller familj i köket.

Skanska_montersamtal2022
Skanskas_kasse2022

Om gåvan

En liten kasse innehållande en folder och 1 kg mjöl.
I foldern fanns receptet på lingongrottorna tillsammans med lite fakta om virvelkvarnen, mjölet, sädesslaget och naturligtvis Skanskas budskap. Receptet har Kulturbageriet i Umeå generöst delat med sig.

”Vi är otroligt nöjda med Torstenssons arbete som både kreativt och operativt stöd i att framställa våra budskap på Business Arena Stockholm. Från våra tre ledord, Innovation, Hållbarhet och Tillsammans kunde vi ”baka ihop” ett koncept som kunde knytas an till Skanskas samtliga erbjudanden. Att jobba med en tydlig samtalsöppnare gav oss ett stort tryck i montern. Under dagarna spred sig konceptet och vi blev uppsökta av fler deltagare och fick medverka i Business Arena Pod. Så bra!”

Malin Dour, Project Manager - Marketing & Sales Support

Skanska Sverige AB