Redesign och upcycling i monter

Kreativt återbruk åt Skanska

Syftet med Skanskas monter på Building Sustainability 2021 var att kunna prata om FN:s globala hållbarhetsmål och hur Skanska kan samverka med andra för att tillsammans kunna bidra till det hållbara samhället. I montern fanns ett antal målade fågelholkar, kopplade till de olika miljömålen, som följdes upp med frågan "Hur kan vi samverka?" Alla holkar skänktes bort till intresserade efter konferensen. Man ville också påminna om att vi inte behöver tänka nytt, utan tänka på att bruka länge och på nytt. Därför var all inredning i montern av begagnad härkomst. Vi fick nöjet att redesigna, skapa nya möbler av gamla eller bara förädla genom att måla i nya färger och lägga till små förhöjande detaljer. För den intresserade visar vi några bilder från skapandeprocessen.

Skanskas mål var dessutom att all inredning skulle få ett fortsatt liv efter utställningen. De mesta såldes eller skänktes till företag eller enskilda personer för återbruk.

Monter_6996
Holkarna_6997

Klimatsmart, personligt och unikt

Gamla möbler är ofta av väldigt bra kvalitet, både i val av virke, design och hantverk. De är byggda för att hålla i flera generationer, något som gör det sorgligt när folk slänger möbler i en container på en återvinningscentral i stället för att lämna in dem till återbruk.

Ett så enkelt knep som att måla om en trist och nött möbel, är både roligt, givande och omvandlar det gamla till något nytt, personligt och unikt. Dessutom är det bra för klimatet och planeten!

Montern väckte verkligen intresse och nyfikenhet. Det var kul att många så snabbt förstod syftet och det blev många fina naturliga ingångar till samtal kring cirkularitet, återbruk, hållbar stadsutveckling och hur vi kan samverka för bästa samhällsnytta.
Holkarna var magiska med sin färgsättning efter de globala målen! Det var verkligen en rolig sak att få dela ut!
Varmt tack för fint samarbete med att skapa en samtalsplats som överträffade både våra och besökarnas förväntningar!

Maria Rydberg, marknadsansvarig, strategiskt säljstöd

Skanska