Skanskas träd

Vi möts under trädet i montern

Vårt första uppdrag för Skanska var att skapa något som skulle locka folk till deras monter på Sweden Green Building Conference. Skanska ville att besökarna skulle stanna en stund så att dom kunde tala kring ämnet miljö.

Vi skapade något att samlas kring och en grön tråd för personalen att kunna hålla sig till i mötet med besökarna. Besökaren skulle bara få en enda fråga. De fick lämna svaret genom att skriva svaret på en pappersblomma. Denna hängdes upp i trädet, som blommade allt mer under dagarna, och som tack fick de en burk av Skanskas egen honung. 

Den första frågan var "Vad betyder goda värden för dig?". Frågan stod på trädet och på väggen stod frågan med ett inspirerande ordmoln omkring för att få besökarna att få igång tankarna. 

Tanken från början var att trädet bara skulle användas till konferensen, men möjligheterna till samtal kring trädet fungerade så pass bra att det användes flera gånger under året med olika frågeställningar.

Monter till power_1
Skanska_S2

Mätbart

Det fanns ett fast antal blommor för konferensen. Personalen vittnade om att besökare kunde komma förbi för att prata en stund, fråga om det var ok att ta med sig en blomma för att komma tillbaka senare. På 100 blommor var det bara tre som inte kom tillbaka och när dagarna var slut hade Skanska fått många bra förslag att jobba vidare med, varav en hälsning om önskemål om kontakt för ett nytt projekt.

”Skanska-trädet från förra året var så uppskattat att det åkt på turné."

Maria Rydberg, Marknad

Skanska Sverige AB