Stavsborgsskolan

Material från rivningsobjekt omvandlas till berättande konstverk

I ett pågående projekt för Hemsö omvandlas material från den gamla Stavsborgsskolan och skolgården till konstnärliga utsmyckningar på den nya skolgården. Allt ska stå klart till skolstarten höstterminen 2023.

Vår kund fick förslag på både designade möbler och konstverk. Efter gemensamma diskussioner landade vi slutligen i några utvalda skisser. Markplattor, cykelställ, lyktstolpar, krokar och trappräcken samt föremål som använts i skolan ska nu omvandlas till återbrukskonst. Konstnärlig utsmyckning med stor igenkänningsfaktor.

Vi tycker det är extra roligt att skolans elever har fått bidra till en del av utsmyckningarna. Olika figurer, som skolans elever har skapat, har skurits ut ur de gamla sparade markplattorna och kommer införlivas nya plattor som ska ligga på skolgården.

En stor del av en ek, som skulle fällas på grund av bygget, sparades också. I en poesiworkshop har elever tagit fram förslag på budskap som ska skickas vidare till framtidens elever i Stavsborgsskolan. Dessa ska ristas in i ekstammen som ska ingå i Sakträdet, en del av konsten på skolgården.