Stockholm Water Prize

En statyett skapad på uppdrag av SIWI

Vi blev 2015 tillfrågade av SIWI, Stockholm, International Water Institute, om att ta fram en statyett som kunde knyta samman tre olika vattenpriser. Priserna delas ut under Stockholm Water Week. Det fanns önskemål om att den nya statyetten skulle både vara lätt att dela ut, tas emot med en hand och på ett enkelt sätt kunna tas med hem direkt efter prisutdelningen. 

Under utdelningen används opersonliga statyetter som återanvänds år från år. Efter prisutdelningen får pristagaren sin egen personliga statyett med graverad sockel, packad i en praktiskt unikalåda med läderrem. Lätt att bära ombord på flyg eller tåg som handbagage.

2015 Stockholm Water Prize-66
2015 Stockholm Water Prize-1

Fakta

Stockholm Water Prize instiftades av SIWI 1991, i samband med dåvarande Stockholm vattenfestival. Priset delas ut årligen.

Nuvarande utseende på statyetten är från 2015 då även Stockholm Junior Water Prize samt Stockholm Industry Water Award blev en del av Stockholm Water Prizes. Syftet med grundandet av priset var att skapa ett pris, liknande Nobelpriset, för vattenfrågor.

Pressbilder: Jonas Borg och Thomas Henrikson