Sweden Green Building Awards

Vårt uppdrag

När Sweden Green Building Conference genomfördes för andra året i rad, 2012, var målet att öka antalet deltagare från 300 till 650 personer. Med ett högt satt mål behövdes ett starkt visuellt intryck.

Vi fick i uppdrag att ta fram en enhetlig design åt hela konferensen med en tydlig koppling till ägaren Sweden Green Building Council. Vi skulle också ta fram en statyett till Sweden Green Building Awards som skulle delas ut under galamiddagen.

Utmärkelsen delas årligen ut till personer och projekt inom den svenska samhällsbyggnadssektorn som inspirerar och visar vägen inom hållbarhet. Till ett sådant pris är det extra viktigt att priserna som delas ut är tillverkade på ett hållbart sätt. På samma sätt ska de enkelt gå att källsortera och lämnas in för återvinning, den dag de har tjänat ut sitt syfte.

Statyetterna tillverkas i vår egen glasverkstad på Lidingö, med el från förnyelsebara energikällor. Materialet är återvunnet spill från fönsterglastillverkning. Statyetterna levereras i en unicabox med läderrem så de lätt kan bäras hem oskadda från galamiddagen och prisutdelningen. En liten folder följer med som berättar om den unika designen, det återvunna materialet och den hållbara tillverkningen.

Resultatet av vårt uppdrag för Sweden Green Building Council blev 700 deltagare på konferensen och över 200 middagsgäster vid prisutdelningen. Samt en utmärkelse som fastighetsbolag idag känner till och vill vinna.

SGBC_329

"När vi på Sweden Green Building Council började planera för Sweden Green Building Awards så var det självklart att priset måste vara miljövänligt, då det är själva grunden för vårt arbete. Torstensson Art & Design kände vi till sedan tidigare och då de arbetar med just hållbarhet igenom hela projektet var det naturligt för oss att välja att samarbeta med dem. 

Det pris som Jonas tagit fram är precis det vi sökte – det är framtaget på ett miljövänligt sätt, ingen kan missa att det rör sig om ett pris för byggbranschen och det stämmer bra överens med vår egen grafiska profil."

Carl-Fredrik Fridén
Kommunikatör, Sweden Green Building Council

"Torstensson hjälpte oss även med att ta fram en ljus och öppen monter för vår konferens, som alla besökare var överens om var den mest iögonfallande och snyggaste på konferensen. Deras råd inför Sweden Green Building Councils första prisutdelning har dessutom varit ovärderliga och har hjälpt oss oerhört mycket."

Carl-Fredrik Fridén

Kommunikatör, Sweden Green Building Council