Ett konstverk om 2020

This matters

Vi fick i uppdrag av samhällsfastighetsbolaget Vacse, att skapa en utsmyckning i en ljusgård i deras fastighet Färgskrapan i Sollentuna.

Resultatet är This matters, en illusion av lösa blad som faller ur en bok.

Thismatters_2103_NY5
Fargskrapan_8844_L

Uppdragsgivaren

Vacse är ett renodlat samhällsfastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för rättsväsende, utbildning och kontor för samhällsservice.

Utsmyckningen består av många olikfärgade ark som aktiverar ljusgårdens rum och volym. Arkens färgsättning är en spegling av fasadernas färger som genom utsmyckningen förs in i den för övrigt vita ljusgården.

Vår tanke var att konstverket skulle bli en tidskapsel för innevarande år med dagsaktuella citat och tidningsrubriker. Alla berörs vi av ordets makt, styrka och förmåga att påverka. Därför ville vi också involvera fler personer än oss själva. Kommande hyresgäster, fastighetsägare, arkitekter och byggare har fått bidra med illustrationer, citat, uttryck och tänkvärda ord.

This matters skapades år 2020. Ett år då det mesta hände. Ett år som ingen kommer att glömma och som innebar förändring. Utsmyckningen berör samtidigt som den kan ge tid för reflektion och tankar.

Foto: Vacse, Nick Neo