Returum

Hur ska det se ut?

Vi fick i uppdrag av Renhållningen Kristianstad att hjälpa till med strategin bakom och utformningen av den nya återvinningscentralen och hållbarhetsparken Returum i Kristianstad.

Vi vill göra det enkelt och positivt för besökaren. Ett besök i Returum ska vara något speciellt och gärna lite lustfyllt. Det ska förmedla en positiv känsla och betydelse av att kunna bidra till en lite annorlunda och bättre framtid, ett hållbart samhälle. En alltigenom genomtänkt miljö, från det stora till det lilla, skapar dessutom en välkomnande känsla och en lust att komma tillbaka. Ett besök på Returum ska inspirera till hållbar förändring, i en tilltalande och naturinspirerad miljö.

Förutom att titta på ljussättning, tak, panel, grönområden, vatten, skyltar och flera andra frågor, har vi skapat några iögonfallande utsmyckningar inom området, Mangroveträdet, Stupröret, Skrotkanten och cykelräcket kallar vi dem.

Fotograf Rebecka Wallin

Hus_0347
Returum_Mangrove_0205

Målet

Ett besök på Returum ska inspirera till hållbar förändring, i en tilltalande och naturinspirerad miljö.

"På Ängamöllans verksamhetsområde i Kristianstad växer Returum fram. Returum är Renhållningen Kristianstads nya hållbarhetspark, en plats för kreativitet, lek och ansvar. Här handlar det inte bara om att lämna avfall till återvinning på en toppmodern återvinningscentral, utan främst om att göra skillnad. Ett besök på Returum ska inspirera till hållbar förändring, i en tilltalande och naturinspirerad miljö."

Renhållningen Kristianstad