Gestaltning och inredning i Kvartetten

Konst man mår bra av

Vi fick i uppdrag av Wihlborgs fastigheter att bidra med konst till kontorslokalerna i Kvartetten i Malmö. Eftersom vi alltid vill inspirera till ett hållbart beteende, satte vi målet att skapa en gestaltning som skulle få fler att vilja ta cykeln eller trapporna.

Cykelrummet – cyklistens lounge
Vi har färgsatt och utformat cykelloungen. Vi har skapat konst av återbrukade cykeldelar. Konsten och det övriga i cykelrummet presenteras närmare här. Foto Josefin Widell Hultgren

Ljuskrona_Detalj2_FotoJosefin
Ljus4_Detalj_FotoJosefin

WELL-certifiering

WELL-certifiering av fastigheter och stadsdelar handlar mycket om hur vi människor mår på de platserna. Målet är att främja hälsa och välmående. Därför har en stor del av det konstnärliga fokuset för Kvartetten, hamnat på trapphusen och hissarna, de utrymmen som många rör sig i.

Hissarna och trapphusen
Platser i huset som de flesta passerar är trapphusen och hissarna. Vi ville göra hissresan till en trevlig upplevelse men samtidigt locka fler att ta trapporna.

En hissfärd tar dig som besökare på en kort utflykt till en vacker eller intressant plats i Skåne. På skyltarna finns även en QR-kod med koordinaterna till platsen, så att den som vill lätt kan hitta dit. 

Skånebilderna i hissarna kommer från de två lokala naturfotograferna Leif Elison och Peter Nilsson.

För den som tar trapporna är belöningen en vacker muralmålning. 

Vi har varit projektledare för hela processen från att föreslå konstnärer till att välja konstnären Malin Sparrvardt, Korallpionen från konstnärskollektivet Streetcorner. 

Muralen börjar i trapphusets källarplan och sträcker sig hela vägen upp genom de sex våningsplanen på bägge sidor av innergården. Gående kan njuta av målade klematis och kaprifol med besökande humlor. Du kan se fler bilder här.

Foto Josefin Widell Hultgren

Amorfa lamporna
Utefter en idé av arkitekt Stina Kull på Krook & Tjäder, har vi hjälpt till att ta fram de amorfa glaslamporna som ska hänga under bågarna i atriet. De oregelbundet formade lampkuporna innehåller minst en tredjedel återvunnet glas och är tillverkade i Sverige med förnybar energi. 

På bilden är de första proverna uppackade för att val och placering av ljuskälla inuti lamporna ska testas.

Här kan du läsa en artikel om projektet.

Foto Rickard Berlin, Wihlborg Fastigheter

Det var intressant att se hur ni uppfattat huset, arkitekturen, Wihlborgs och våra tankar om återbruk. Resultatet tillför huset extra känsla. Ni förhöjer designkänslan och förstärker den exteriöra arkitekturen interiört på ett sätt som samspelar med våra hållbarhetstankar och WELL-certifieringen.

Rickard Berlin

Projektledare, Wihlborghs Fastigheter