Jordglob till utställning

Samtalsöppnare

Inför Skanskas deltagande i konferensen Building Sustainability SGBC16 fick vi i uppdrag att skapa en efterträdare till trädet, som de framgångsrikt använt i sin monter vid flertal tillfällen, tillsammans med bibatteriet för solitära bin.

Vi skapade en jordglob som öppnade upp för samtal med besökarna på temat "Klimatneutral -hur då?" Besökarna fick skriva ned sina tankar och idéer på en svarslapp som veks ihop till ett litet hus som ställdes in i globen. Allteftersom utställningen pågick befolkades globen av de många pappershusen.

IMG_6349
Glob ensam

Årets Lounge 2017

På Business Arena i Stockholm sep 2017 utsågs Skanskas Lounge till Årets Lounge 2017, och både jordgloben och bibatterierna återfanns i den.

"Globen väckte uppmärksamhet. Många kom och undrade om tankarna bakom och det skapade bra dialoger. Vi märkte också att insektshotellet fungerar lika bra tillsammans med globen som med trädet. Det lockar besökare och skapar ett intresse.

Globen som konstverk kan även leva ett liv mellan alla konferenser och utställningar. Vi ska hitta en plats att ställa den på och se vilka möjligheter och användningsområden den kan ha för olika avdelningar."

Maria Rydberg, Marknad

Skanska Sverige AB